Начало>Покривни елементи

Покривни елементи, скоби за керемиди, калодки и други

Добре направения и затворен покрив определя неговия живот и комфорта и удобството на живеещите под него. Това, разбира се, засяга и икономическия аспект на сградата, включително сметки за комунални услуги. Обикновено, покривът на всяка сграда е зона, която е особено изложена на влага, вода и вятър. Скобите и куките са едни от елементите на конструкцията му и се използват за захващане и закрепване на керемиди или други покривни плочи. Те се предлагат в разнообразни форми и видове, подходящи за определени модели керемиди. Всички покривни елементи са изработени от поцинкован метал, който е изключително устойчив на корозия. В Kristian & Deni предлагаме както универсални скоби за керемиди, така и такива предназначени за конкретни модели.

За какво се използват скобите за керемиди?

Скобите за керемиди се използват за по-лесното закрепване на керемидите към самата покривна конструкция. Благодарение на тях е възможно бързо и лесно извършване на всички монтажни работи, тъй като няма нужда от пробиване на отвори, което от своя страна значително намалява времето за работа и води до по-голяма прецизност. Правилното подреждане на скобите води до по-доброто затваряне на покрива и по-висока издръжливост – той става по-устойчив на вода, вятър и влага. Заедно със скобите и други метални аксесоари за керемиди се гарантира правилната защита на покрива.

Как правилно да се използват скобите за керемиди?

Между керемидите не трябва да има пролуки, а наклонът трябва да има правилен ъгъл, за да сте сигурни, че водата се стича надолу и не попада под керемидата. С нашите скоби за керемиди и капаци ние поставяме гореспоменатите една в друга. Затягането трябва да се извършва много внимателно и е важно да се използват скоби по цялата повърхност на покрива. Понякога се използват само върху странични керемиди, което е грешка, която води до по-ниска херметичност. В повечето случаи се препоръчва всяка трета керемида да се захваща под ъгъл; трябва да се използват повече скоби, когато покривът е изложен на силен вятър.

Като част от нашите продукти за покривна система, ние предлагаме значителна гама от закрепващи елементи, от скоби за капак и керемиди до калодки, летводържатели и ледоразбивачи куки, всичко това, за да осигурим един здрав и устойчиво на атмосферни влияния покрив.

Скоби за керемиди – ремонт и подмяна

Повредените скоби за керемиди могат да причинят хаос в дома ви. Ако подозирате, че скобите ви за керемиди трябва да бъдат ремонтирани или подменени, свържете се със специалист. Той ще се погрижи вашият покрив да е водоустойчив, издръжлив и дълготраен.

Знаци, че може би имате нужда от нови скоби за керемиди или други метални покривни елементи:

Черни петна от плесен
Водни петна
Дупки в тавана

Можете да се свържете с нас, за да ви посъветваме кои скоби за керемиди или други метални покривни елементи са най-удачни за вашия проект. Ако не смените не смените покривните елементи, водата в крайна сметка ще проникне през покрива ви, върху гипсокартона и ще причини сериозни щети на тавана.

Щипки за керемиди

Защитете взаимосвързаните керемиди с превъзходната гама щипки за керемиди на Kristian & Deni, известни още като щипки за керемиди за покрив. Тези скоби за покрив са от основно значение за фиксирането на керемидите, гарантирайки сигурност и дълъг живот на покрива. Всяка гама от керемиди има свои собствени съвпадащи щипки за керемиди, като например Брамак или Тондах, но също така се намират и универсални.

Ако не сте сигурни кой продукт е подходящ за вашия проект, обадете се на нашия екип за обслужване на клиенти и те с удоволствие ще ви помогнат.

Заглавие

Go to Top