CNC – Фрезоване

Фрезоването е вид машинна обработка, която позволява моделиране на сложни форми и изрязване на парчета от различни материали като метал, дърво, пластмаса, композитни материали и други. Фрезоването се извършва с помощта на металорежещи машини, които се наричат фрезови машини. Самият процес фрезоване се извършва като се отнема материал от повърхността на обработвания детайл. Това става, като обработвания детайл се подава към въртящ се около оста си режещ инструмент (фреза). Този инструмент има режещи ръбове, които с всяко движение отнемат по малко от материала.

Производството на метални части практически е невъзможно без използването на фрезови машини. Използването на тези машини е еднакво успешно използвано както в производствени условия, така и в домашните работилници. Всички фрезови машини работят по приблизително еднакъв начин и имат подобен дизайн. Разликите в моделите на машините са в тяхната функционалност и предназначение. В зависимост от специфичните си особености всеки тип фрезова машина се използва за различни видове операции.

Използваме най-новите технологии и машини за проектиране и изработка на детайли, инструменти (пресформи, шприцформи, щанци),и машинни възли. Детайли от алуминий, стомана, чугун и пластмаса с размери под 1000 mm. Обработка се извършва на вертикални и хоризонтални обработващи центри с CNC управление. Ротационни детайли – валове, оси,и др. Обработка посресдсвом стругове CNC управление, плоски, кръгли и вътрешни шлайф машини.